Malka Kafka

wyślij SMS o treści
AT.BWL.93
na numer 74068
Koszt SMS to 4,92 zł z VAT

Pomysłodawczyni konceptu Tel Aviv Urban Food. Urodzona wizjonerka. Z wykształcenia psycholog, z pochodzenia Żydówka, z pasji restauratorka. Przez wiele lat zajmowała się zarządzaniem i marketingiem, obecnie poświęcona jedzeniu i szeroko pojętej wiedzy o jedzeniu.

Pierwszą firmę założyła w wieku 19 lat. Przez wiele lat pracowała w projektach doradczych i szkoleniowych jako trenerka i jako menedżerka. Ważnym etapem ze względu na doświadczenie z zakresu kreowania marki była praca w firmie reklamowej. Zajmowała się też marketingiem, tworząc dla zleceniodawców działy marketingu i rozwoju. Zarządzała spółką dla klienta zagranicznego oraz dwiema własnymi spółkami. Od 2015 roku zaangażowana w kreowanie startupu związanego z produkcją żywności zaawansowanej technologicznie.
Podczas pracy w organizacji z sektora NGO stworzyła i zorganizowała ogólnopolską kampanię promocyjną na rzecz równości. Kampania była prowadzona przy współpracy z Ministerstwem Pracy i Polityki Społecznej została nagrodzona wyróżnieniem podczas konferencji z okazji Europejskiego Roku Równych Szans dla Wszystkich (2007). Od tego czasu zaangażowana jest w działalność równościową. Dba o podejmowanie działań na rzecz równego dostępu ludzi do zasobów, jakimi są praca, zdrowie, żywność.
Fascynuje ją społeczny kontekst jedzenia – wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat – co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki.
Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia + (Canal+). Jest współautorką książki kulinarnej. Felietonistka, wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne.

————————————————————————————————————————

Zapraszam po więcej informacji na temat Tel Aviv Urban Food, Malki Kafki czy trendów związanych z wegetariańską i wegańska gastronomią:

Kasia Kostacińska

Kasia.kostacinska@foodquantum.com

506 172 479